Adana kebap

09.06.2023

Adana Kebab in mod normal se pregateste din carne de miel, dar noi nu suntem fani carne de miel, asa ca am ales vita. Un deliciu!

INGREDIENTE:

  • 1 buc ardei gras
  • 1 buc ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura condiment Sumac
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita paprika
  • 600 gr carne de vita
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 2 linguri ulei de masline


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Pentru inceput, daca nu avem lame pentru kebab, folosim 8 bete de frigarui pe care le tinem la inmuiat in apa timp de o ora. Vom folosi 2 bete pentru fiecare kebab.

  • Pasul 2

    Ceapa si ardeiul gras se taie in sferturi si se maruntesc la blender, impreuna cu patrunjelul si usturoiul. Asezonam cu sare, paprika si sumac. Folosim butonul Pulse.

  • Pasul 3

    In timp ce maruntim legumele, adaugam si uleiul de masline.

  • Pasul 4

    Carnea de vita trebuie sa fie cu 40% grasime si sa fie tocata foarte fin. In cazul in care nu este suficient de fina, o mai maruntim la blender sau la satar.

  • Pasul 5

    Se pune carnea intr-un bol incapator, iar peste ea adaugam legumele blenduite si fulgii de ardei iute. Se amesteca totul cu mana, ca la chiftele.

  • Pasul 6

    Se ung mainile cu apa, se imparte carnea in 4, apoi luam cate o bucata si o intindem pe 2 tepuse puse una langa alta, pana formam o chiftea lunga, ca in imagine.

  • Pasul 7

    Se pune grill-ul la incins si se pune kebabul la rumenit, pe o parte si pe alta. Se intorc des.

Se servesc cu garnitura dupa plac. 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți