Adana kebap
Adana Kebab in mod normal se pregateste din carne de miel, dar noi nu suntem fani carne de miel, asa ca am ales vita. Un deliciu!
INGREDIENTE:
- 1 buc ardei gras
- 1 buc ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura condiment Sumac
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita paprika
- 600 gr carne de vita
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 2 linguri ulei de masline
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Pentru inceput, daca nu avem lame pentru kebab, folosim 8 bete de frigarui pe care le tinem la inmuiat in apa timp de o ora. Vom folosi 2 bete pentru fiecare kebab.
- Pasul 2
Ceapa si ardeiul gras se taie in sferturi si se maruntesc la blender, impreuna cu patrunjelul si usturoiul. Asezonam cu sare, paprika si sumac. Folosim butonul Pulse.
- Pasul 3
In timp ce maruntim legumele, adaugam si uleiul de masline.
- Pasul 4
Carnea de vita trebuie sa fie cu 40% grasime si sa fie tocata foarte fin. In cazul in care nu este suficient de fina, o mai maruntim la blender sau la satar.
- Pasul 5
Se pune carnea intr-un bol incapator, iar peste ea adaugam legumele blenduite si fulgii de ardei iute. Se amesteca totul cu mana, ca la chiftele.
- Pasul 6
Se ung mainile cu apa, se imparte carnea in 4, apoi luam cate o bucata si o intindem pe 2 tepuse puse una langa alta, pana formam o chiftea lunga, ca in imagine.
- Pasul 7
Se pune grill-ul la incins si se pune kebabul la rumenit, pe o parte si pe alta. Se intorc des.

Se servesc cu garnitura dupa plac.