Ardei si dovlecei umpluti
Noi adoram sa umplem legume astfel. Vara umplu laolalta ardei, dovlecei, vinete, rosii, ceapa. Iese O NE-BU-NI-E! Sosul trebuie sa fie cremos, onctuos, deci sa trecem la treaba! Ma credeti daca va zic ca nu am mai avut rabdare sa fac poza de prezentare in farfurie? Atat de buni au fost!

INGREDIENTE:
Compozitie si legume
- 11 buc ardei gras
- 1 buc dovlecel
- 2 buc ceapa
- 1 kg carne tocata de porc
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 2 buc oua
- cimbru dupa gust
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 gr orez
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura faina
- 2 linguri bulion
- 1 cana apa
Sos
- 2 l apa
- 200 gr suc de rosii
- 2 linguri bulion
- 1 lingurita cimbru
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 1 lingura faina
- 1 lingurita Vegeta
- 1 lingurita zahar
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se spala bine legumele. Dovleceii se taie pe jumatate si se scobesc in interior, apoi se inteapa cu cutitul, pentru a fierbe bine compozitia din interior. Ardeiului i se taie capacul, dar nu se arunca. Scoatem nervurile din interior, atat cat putem, la fel si semintele si mai clatim interiorul. Il intepam si pe el.
- Pasul 2
Tocam ceapa marunt si o calim in ulei. Pnem bulionul si amestecam. Adaugam orezul si apa si lasam sa se umfle orezul, dar nu complet. Oprim focul, adaugam carnea, sarea, piperul, cimbrul, ouale, patrunjelul tocat si omogenizam foarte, foarte bine. Umplem ardeii cu carne, trei sferturi, pentru ca orezul se va mai umfla si pudram cu faina. Punem capacele ardeilor si ii asezam in oala, ideal in picioare daca avem o cratita suficient de mare.

- Pasul 1
Adaugam apa peste ei, ii acoperim cu un capac si ii lasam sa fiarba la foc mediu.
- Pasul 2
Cand orezul si carnea au fiert, ne ocupam de sos. Punem intr-un bol sucul de rosii, o cana de apa, bulion, sare, piper, cimbru, Vegeta, zahar si adaugam peste ardei. Miscam putin cratita ca sa se distribuie bine sosul. La final, luam niste zeama de la ardei si amestecam cu faina, pentru rantas. Punem rantasul in cratita si agitam iarasi. Mai lasam 10 minute sa fiarba la foc mocnit. Sunt gata!