Chiftele de pui in stil italian
Cui nu ii plac chiftelele? Dar ce ziceti de chiftele in stil italian? Nu sunt cu mult diferite fata de parjoalele moldovenesti, insa mici diferente, tot exista. Sosul de rosii cu busuioc este absolut delicios si l-am cumparat gata aromat de la Lidl cu doar 5 lei. Se pot servi ca atare, cu piure de cartofi ori cu paste! Buon appetito, cari!
INGREDIENTE:
Pentru Chiftele:
- 600 gr carne tocata de pui
- 1 buc oua
- 100 gr paine
- 200 ml apa
- 0.5 legatura patrunjel
- 1 lingurita sare
- praf de piper
- 3 catei usturoi
- 500 ml ulei
Pentru sos:
- 500 ml sos marinara
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 1 buc ceapa
- dupa gust sare
- dupa gust piper
- dupa gust parmezan
- dupa gust ulei
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Carnea tocata se pune intr-un bol incapator.
- Pasul 2
Painea se rupe bucati se inmoaie in apa pentru 5 minute, apoi se stoarce in maini si se pune peste carne.
- Pasul 3
Spargem si oul, apoi condimentam cu sare si piper. Tocam patrunjelul marunt si il adaugam si pe el peste restul ingredientelor.
- Pasul 4
Usturoiul se piseaza si ajunge si el in bol, desigur. Amestecam bine compozitia, iar cu mainile ude incepem sa formam chiftelute rotunde.
- Pasul 5
Le punem la prajit in uleiul incins si le scoatem pe servetel absorbant.
Curatam si tocam marunt ceapa apoi o calim in ulei de masline. Adaugam sos marinara in cratita, usturoi pudra, sare, piper, dupa gust si parmezan ras. Punem chiftelele in sos si le lasam cateva minute sa se gateasca.