Chiftelute cu cartofi, la cuptor
Aceste chiftelute pregatite in stil suedez vor fi o revelatie in familia dumneavoastra, va promit! Practic, imbina felurile de mancare preferate: cartofii si chiftelutele. Topping-ul de mozzarella este cireasa de pe tort. Hehe!

INGREDIENTE:
- 3 buc cartofi
- 1 kg carne tocata de vita
- 1 buc ceapa
- 1 lingurita boia dulce
- praf de sare
- praf de piper
- 200 gr branza Mozzarella
- 3 linguri ulei de masline
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se curata cartofii de coaja si se fierb intregi. Dupa ce au fiert, ii taiem in felii grosute. Ungem o tava rotunda/ovala cu o lingura de ulei de masline. Asezam o parte din ei pe fundul tavii, dar si in picioare, pe peretii acesteia.
- Pasul 2
Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata intr-un bol incapator.
- Pasul 3
Asezonam cu boia, sare si piper. Formam chiftelute rotunde de marime medie.
- Pasul 4
Asezam cate o chifteluta pe fiecare felie de cartof din tava. Spatiile libere le umplem cu felii de cartofi asezate vertical astfel incat fiecare chfiteluta sa fie separata de celelalte ca intr-un soi de fortareata (atat cat se poate).
- Pasul 5
Presaram pe toata suprafata mozzarella rasa. Punem uleiul de masline ramas si dam la cuptor 45 de minute la 180°C.