Chiftelute cu cartofi, la cuptor

09.06.2023

Aceste chiftelute pregatite in stil suedez vor fi o revelatie in familia dumneavoastra, va promit! Practic, imbina felurile de mancare preferate: cartofii si chiftelutele. Topping-ul de mozzarella este cireasa de pe tort. Hehe!

INGREDIENTE:

  • 3 buc cartofi
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 buc ceapa
  • 1 lingurita boia dulce
  • praf de sare
  • praf de piper
  • 200 gr branza Mozzarella
  • 3 linguri ulei de masline


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se curata cartofii de coaja si se fierb intregi. Dupa ce au fiert, ii taiem in felii grosute. Ungem o tava rotunda/ovala cu o lingura de ulei de masline. Asezam o parte din ei pe fundul tavii, dar si in picioare, pe peretii acesteia.

  • Pasul 2

    Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata intr-un bol incapator.

  • Pasul 3

    Asezonam cu boia, sare si piper. Formam chiftelute rotunde de marime medie.

  • Pasul 4

    Asezam cate o chifteluta pe fiecare felie de cartof din tava. Spatiile libere le umplem cu felii de cartofi asezate vertical astfel incat fiecare chfiteluta sa fie separata de celelalte ca intr-un soi de fortareata (atat cat se poate).

  • Pasul 5

    Presaram pe toata suprafata mozzarella rasa. Punem uleiul de masline ramas si dam la cuptor 45 de minute la 180°C.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți