Chiftelute de dovlecel cu telemea

16.09.2022

Nici nu va imaginati cat de gustoase sunt aceste chiftelute. Sa nu mai precizez ca sunt excelente ca si aperitiv.

INGREDIENTE:

  • 1 dovlecel
  • 150 gr telemea
  • 1 lingura marar uscat
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1 lingurita boia
  • 1 ou
  • pesmet cat incape
  • 1 lingura faina
  • ulei pentru prajit


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Dovlecelul se spala se rade si se lasa 5 minute sa isi lase zeama, apoi se stoarce foarte bine in maini.

  • Pasul 2

    Branza se rade si ea sau se faramiteaza cu furculita. O adaugam peste dovlecel.

  • Pasul 3

    Punem mararul uscat (e chiar indicat sa puneti proaspat, dar eu nu am avut), sare, piper, boia si ou. Amestecam.

  • Pasul 4

    Adaugam faina si amestecam din nou, apoi adaugam pesmet, treptat, pentru ca el oricum se absoarbe dupa aceea. Compozitia nu trebuie sa fie foarte ferma. Formam chifetele, le dam prin pesmet, apoi le prajim pe ambele parti. Enjoy!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți
Folosim cookie-uri pentru a permite funcționarea corectă și sigură a site-urilor noastre și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Setări avansate

Puteți personaliza preferințele cookie aici. Activați sau dezactivați următoarele categorii și salvați-vă selecția.