Ciorba de bibilica
La noi, ciorbele sunt nelipsite si tare ne bucuram cand mai prindem cate o pasare crescuta in curte, natural. Se zice ca prima data, mancarea o mananci cu ochii si tare adevarat este! Daca mai puneti si un taitel d ecasa, e si mai bine, eu insa am pus din comert pentru ca nu m-a ajutat timpul. Va provoc sa incercati aceasta minunatie de Ciorba de bibilica!

INGREDIENTE:
- 1 buc bibilica
- 3 buc organe de bibilica
- 1 buc dovlecei
- 1 buc ceapa
- 200 gr telina
- 2 buc cartofi
- 1 buc ardei gras
- 2 buc morcovi
- 100 gr taitei
- 0.5 legatura patrunjel
- 0.5 legatura leustean
- 1 lingura bors la plic
- dupa gust sare
- 1 buc oua
- 3 l apa
- 1 buc pastarnac
MODALITATE DE PREPARARE:
- asul 1
Se transeaza bibilica si se pune la fiert impreuna cu organele ei: inima, pipota si ficatel, in 3 l de apa.
- Pasul 2
Morcovul, ardeiul gras, cartoful si pastarnacul se taie cubulete mici. Restul legumelor le lasam intregi.
- Pasul 3
Se fierbe carnea circa 30 de minute si se spumeaza. Adaugam legumele cubulete, dar si pe cele intregi si fierbem foarte bine. Scoatem legumele intregi si le aruncam.
- Pasul 4
La final, adaugam borsul la plic si taitetii. Lasam sa fiarba si potrivim de gust cu sare.
- Pasul 5
Oprim focul, batem un ou intr-un bol si il adaugam in ciorba, amestecand continuu.
- Pasul 6
La final adaugam patrunjel si leustean.