Ciorba de bibilica

08.02.2022

La noi, ciorbele sunt nelipsite si tare ne bucuram cand mai prindem cate o pasare crescuta in curte, natural. Se zice ca prima data, mancarea o mananci cu ochii si tare adevarat este! Daca mai puneti si un taitel d ecasa, e si mai bine, eu insa am pus din comert pentru ca nu m-a ajutat timpul. Va provoc sa incercati aceasta minunatie de Ciorba de bibilica! 

INGREDIENTE:

  • 1 buc bibilica
  • 3 buc organe de bibilica
  • 1 buc dovlecei
  • 1 buc ceapa
  • 200 gr telina
  • 2 buc cartofi
  • 1 buc ardei gras
  • 2 buc morcovi
  • 100 gr taitei
  • 0.5 legatura patrunjel
  • 0.5 legatura leustean
  • 1 lingura bors la plic
  • dupa gust sare
  • 1 buc oua
  • 3 l apa
  • 1 buc pastarnac

MODALITATE DE PREPARARE:

  • asul 1

    Se transeaza bibilica si se pune la fiert impreuna cu organele ei: inima, pipota si ficatel, in 3 l de apa.

  • Pasul 2

    Morcovul, ardeiul gras, cartoful si pastarnacul se taie cubulete mici. Restul legumelor le lasam intregi.

  • Pasul 3

    Se fierbe carnea circa 30 de minute si se spumeaza. Adaugam legumele cubulete, dar si pe cele intregi si fierbem foarte bine. Scoatem legumele intregi si le aruncam.

  • Pasul 4

    La final, adaugam borsul la plic si taitetii. Lasam sa fiarba si potrivim de gust cu sare.

  • Pasul 5

    Oprim focul, batem un ou intr-un bol si il adaugam in ciorba, amestecand continuu.

  • Pasul 6

    La final adaugam patrunjel si leustean.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți