Ciorba de coasta afumata

13.02.2022

Ador aceasta reteta, ador gustul de afumatura. E delicioasa servita cu ardei iute si smantana. Pastele sunt optionale, desigur.

INGREDIENTE:

  • 150 gr telina apio
  • 2 buc cartofi
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc ceapa
  • 100 gr telina
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc ardei gras
  • 400 ml bors
  • 2.5 l apa
  • 1 legatura leustean
  • 3 linguri bulion
  • 1 buc oua
  • dupa gust sare
  • 1 kg coaste afumate
  • paste tagliatelle

MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se curata toate legumele si se toaca marunt, cu exceptia cartofului, care se toaca in cuburi mai mari.

  • Pasul 2

    Coasta afumata se spala foarte bine cu apa fierbinte si se pune la foc, in cratita cu apa. Spumam continuu, pana ramane apa limpede.

  • Pasul 3

    Cand coasta a fiert pe jumatate, se adauga si legumele in ciorba, si lasam sa fiarba in tihna, la foc potrivit, 30 de minute. Se adauga si bulionul, si mai lasam la fiert, pana toate ingredientele sunt pregatite corespunzator.

  • Pasul 4

    Se asezoneaza cu sare, adaugam pastele/taiteii, iar separat, intr-o cratita, incalzim foarte bine borsul, dupa care il adaugam in cratita cu ciorba. Mai fierbem inca 10 minute.

  • Pasul 5

    Se opreste focul, se bate oul si se adauga in ciorba, amestecand constant. Se serveste cu leustean proaspat.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți