Ciorba de fasole cu slanina afumata

09.06.2023

Una dintre ciorbele mele preferate. Folosesc slanina mai mult pentru gust, pentru aroma de afumatura. Asa o prefer eu, fara carne. La final, blendez putin ciorba pentru o consistenta semi-cremoasa. E ceva de vis, credeti-ma!

INGREDIENTE:

  • 2 buc ceapa
  • 1 buc morcovi
  • 100 gr telina
  • 300 gr fasole
  • 1 buc rosie
  • 1 lingura marar tocat
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura otet
  • 50 gr slanina afumata
  • 50 ml ulei
  • dupa gust cimbru
  • dupa gust sare
  • 2 foi de dafin
  • 4 l apa


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Alegem fasolea si o punem la fert in apa cat sa o acopere. Cand a dat in clocot, se scurge si se pune alta apa peste ea. Neaparat calda sau fierbinte, nu rece, deoarece se intareste fasolea. Dam din nou in fiert, o scurgem iarasi, apoi punem 4 l de apa si lasam sa fiarba bine, la foc mic.

  • Pasul 2

    Cand aproape a fiert fasolea, adaugam legumele: morcov, telina si 1 ceapa tocate marunt. Lasam sa fiarba.

  • Pasul 3

    Prajeala: tocam cealalta ceapa marunt. Slanina se taie bastonase subtiri. Le punem la calit impreuna, cu uleiul. Cand s-a inmuiat ceapa, adaugam bulionul. Lasam sa se caleasca si bulionul 5 minute, apoi punem un polonic de ciorba peste prajeala. Lasam alte 5 minute sa fiarba, apoi turnam prajeala in ciorba. Lasam sa fiarba bine ceapa.

  • Pasul 4

    Radem si o rosie. Adaugam cimbrul, foile de dafin si sare, dupa gust.

  • Pasul 5

    Punem si otetul. Oprim focul, introducem blenderul vertical in supa si pulsam scurt, de 2 ori. Nu e nevoie de mai mult. La final garnisim cu marar tocat.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți