Ciorba de fasole cu slanina afumata
Una dintre ciorbele mele preferate. Folosesc slanina mai mult pentru gust, pentru aroma de afumatura. Asa o prefer eu, fara carne. La final, blendez putin ciorba pentru o consistenta semi-cremoasa. E ceva de vis, credeti-ma!

INGREDIENTE:
- 2 buc ceapa
- 1 buc morcovi
- 100 gr telina
- 300 gr fasole
- 1 buc rosie
- 1 lingura marar tocat
- 2 linguri bulion
- 1 lingura otet
- 50 gr slanina afumata
- 50 ml ulei
- dupa gust cimbru
- dupa gust sare
- 2 foi de dafin
- 4 l apa
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Alegem fasolea si o punem la fert in apa cat sa o acopere. Cand a dat in clocot, se scurge si se pune alta apa peste ea. Neaparat calda sau fierbinte, nu rece, deoarece se intareste fasolea. Dam din nou in fiert, o scurgem iarasi, apoi punem 4 l de apa si lasam sa fiarba bine, la foc mic.
- Pasul 2
Cand aproape a fiert fasolea, adaugam legumele: morcov, telina si 1 ceapa tocate marunt. Lasam sa fiarba.
- Pasul 3
Prajeala: tocam cealalta ceapa marunt. Slanina se taie bastonase subtiri. Le punem la calit impreuna, cu uleiul. Cand s-a inmuiat ceapa, adaugam bulionul. Lasam sa se caleasca si bulionul 5 minute, apoi punem un polonic de ciorba peste prajeala. Lasam alte 5 minute sa fiarba, apoi turnam prajeala in ciorba. Lasam sa fiarba bine ceapa.
- Pasul 4
Radem si o rosie. Adaugam cimbrul, foile de dafin si sare, dupa gust.
- Pasul 5
Punem si otetul. Oprim focul, introducem blenderul vertical in supa si pulsam scurt, de 2 ori. Nu e nevoie de mai mult. La final garnisim cu marar tocat.
Pofta buna!