Ciorba de miel dobrogeana

13.02.2022

Ciorba de Paste - asa as putea numi-o! Nu cred ca lipseste de pe masa de Paste, asa ca haideti sa vedem impreuna cum se pregateste. 

INGREDIENTE: 

  • 1 buc cap de miel
  • 1 kg coaste de miel
  • 1 buc bojoc de miel
  • 200 gr ficat de miel
  • 1 buc inima de miel
  • 2 buc rinichi de miel
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi leustean
  • 2 l bors
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linguri otet
  • 8 l apa

MODALITATE DE PREPARARE:

  • asul 1

    Se opareste capatana cu apa fierbinte si se curata in interiorul gurii, iar limba se scoate si se curata cu lama cutitului. Dintii se pot scoate.

  • Pasul 2

    Separat, in alta cratita se oparesc coasta de miel, inima,ficatul si rinichii, apoi se pun in apa rece cu otet. Ficatul, rinichii si inima se toaca marunt.

  • Pasul 3

    Bojocul se fierbe separat pana cand nu mai iese sange din el, apoi se pune in apa rece. Se toaca cubulete marunte.

  • Pasul 4

    Se pun la fiert in apa coastele si capatana si se spumeaza. Dupa ce nu mai face spuma se adauga si organele maruntite.

  • Pasul 5

    Ulterior adaugam si ceapa verde tocata marunt, impreuna cu o legatura de leustean. Tot acum se adauga sucul de rosii.

  • Pasul 6

    Cand a fiert carnea, se adauga borsul si se lasa sa dea in fiert. Se opreste focul si se adauga legatura ramasa de leustean.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți
Folosim cookie-uri pentru a permite funcționarea corectă și sigură a site-urilor noastre și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Setări avansate

Puteți personaliza preferințele cookie aici. Activați sau dezactivați următoarele categorii și salvați-vă selecția.