Ciorba de miel dobrogeana
Ciorba de Paste - asa as putea numi-o! Nu cred ca lipseste de pe masa de Paste, asa ca haideti sa vedem impreuna cum se pregateste.

INGREDIENTE:
- 1 buc cap de miel
- 1 kg coaste de miel
- 1 buc bojoc de miel
- 200 gr ficat de miel
- 1 buc inima de miel
- 2 buc rinichi de miel
- 3 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi leustean
- 2 l bors
- 200 ml suc de rosii
- 3 linguri otet
- 8 l apa
MODALITATE DE PREPARARE:
- asul 1
Se opareste capatana cu apa fierbinte si se curata in interiorul gurii, iar limba se scoate si se curata cu lama cutitului. Dintii se pot scoate.
- Pasul 2
Separat, in alta cratita se oparesc coasta de miel, inima,ficatul si rinichii, apoi se pun in apa rece cu otet. Ficatul, rinichii si inima se toaca marunt.
- Pasul 3
Bojocul se fierbe separat pana cand nu mai iese sange din el, apoi se pune in apa rece. Se toaca cubulete marunte.
- Pasul 4
Se pun la fiert in apa coastele si capatana si se spumeaza. Dupa ce nu mai face spuma se adauga si organele maruntite.
- Pasul 5
Ulterior adaugam si ceapa verde tocata marunt, impreuna cu o legatura de leustean. Tot acum se adauga sucul de rosii.
- Pasul 6
Cand a fiert carnea, se adauga borsul si se lasa sa dea in fiert. Se opreste focul si se adauga legatura ramasa de leustean.
Pofta buna!