Ciorba de oase garf afumate, cu leguminoase
O ciorbita delicioasa! Va recomand insa, sa nu exagerati cu afumatura. Din cand in cand, puteti face o exceptie, insa afumatura nu este tocmai buna pentru sanatate.

INGREDIENTE:
- 1 kg oase garf afumate
- 2 buc rosii
- 4 buc cartofi
- 1 buc ceapa
- 2 buc morcovi
- 1 buc gulie
- 0.5 buc pastarnac
- 0.5 buc radacina de patrunjel
- 100 gr telina
- 1 cana suc de rosii
- 1 l bors
- 1 crenguta de frunze de telina
- 1 lingura leustean
- praf de sare
- 1 buc oua de rata
- 5 l apa
- 1 lingurita tarhon
MODALITATE DE PREPARARE:
- asul 1
Se spala oasele afumate foarte bine, se pun la fiert in 5 l de apa si se spumeaza.
- Pasul 2
Se toaca marunt morcovii, ceapa, gulia, radacina de patrunjel, pastarnacul si telina.
- Pasul 3
Cand a fiert carnea pe jumatate, se adauga legumele tocate. Lasam la fiert 15 minute, apoi adaugam cartofii taiati cuburi si frunzele de telina. Mai lasam 10 minute pe foc, apoi adaugam rosiile taiate cubulete si sucul de rosii. Lasam sa fiarba totul foarte bine.
- Pasul 4
La final adaugam borsul si lasam sa clocoteasca 5 minute. Potrivim de gust cu sare, tarhon si leustean tocat.
- Pasul 5
Oprim focul, batem oul de rata si amestecam cu un polonic de ciorba. Adaugam inapoi in cratita.