Ciorba de perisoare de pui
Nici chiftelele nici perisoare nu imi plac altfel decat pregatite din carne de pui. Copiii adora aceasta ciorbica si este mult mai sanatoasa, pentru ca nu este la fel de grasa. Noua ne place sa o mancam cu putin iaurt grecesc, sau daca nu tineti neaparat sa fie o mancare slaba, puteti folosi smantana. Musai, insa, un ardei iute. A! Si nu uitati sa alegeti un bors de buna calitate.
INGREDIENTE:
Pentru ciorba:
- 1 buc ceapa
- 2 buc morcovi
- 1 buc ardei kapia
- 100 gr telina
- 3 linguri bulion
- 1 legatura leustean
- 2,5 l apa
- 400 ml bors
- 2 buc cartofi
- dupa gust sare
- dupa gust marar
- 2 cuburi gust de gaina
- dupa gust iaurt
- 1 buc ou
- 2 linguri ulei
Pentru perisoare
- 400 gr carne tocata de pui
- 50 gr orez
- 1 lingurita cimbru
- 1 buc oua
- dupa gust faina
- 1 varf de cutit marar uscat
- 1 buc ceapa
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Legumele toate se spala, se curata si se taie in cubulete mici, cu exceptia cartofului, pe care il taiem mai mare. Una dintre cepe va fi pusa separat, intr-un bol, dupa ce va fi tocata, deoarece se va adauga in amestecul de perisoare.
- Pasul 2
Pregatim amestecul de perisoare, pentru a-l da la frigider: carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata. Orezul se spala bine si se adauga si el. Tot aici se adauga un ou, cimbru, sare si piper, marar uscat dupa gust. Daca ni se pare ca amestecul este prea fluid, adaugam si putina faina.

- Pasul 3
Intr-o cratita mare, se pune apa la fiert si adaugam legumele. Lasam sa fiarba bine, si cu mana uda, incepem sa formam perisoare nici prea mici, nici prea mari, si le adaugam in ciorba.
- Pasul 4
Spumam din nou si adaugam bulionul si uleiul. Lasam sa fiarba din nou, pana cand orezul este fiert complet.
- Pasul 5
Cand totul a fiert, se fierbe borsul de putina separat si se adauga in ciorba. Mai fierbem doua minute si oprim focul.
- Pasul 6
Se bate celalalt ou, se ia cu polonicul zeama din ciorba, se pune peste ou si se bate bine, apoi se adauga in ciorba, amestecand cu polonicul. Se serveste cu leustean tocat, marar, iaurt si ardei. Pofta buna!