Ciorba de potroace
O reteta de ciorbita delicioasa, numai buna dupa meniul incarcat de Sarbatori, sau acea ciorba care se mananca a doua zi, dupa nunta, dupa ce toata lumea a baut foarte mult. De ce? Pentru ca te racoreste, te face sa iti revi dupa un meniu foarte greu si o nopate foarte plina.
INGREDIENTE:
- 4 buc spate de pui
- 2 buc gat de pui
- 3 buc morcovi
- 70 gr telina
- 1 buc pastarnac
- 1 buc ardei gras
- 2 buc ceapa
- 500 ml zeama de corcoduse
- 500 ml bors
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- 3 buc galbenus de ou
- dupa gust sare
- 4 l apa
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se pun tacamurile de pui la fert in 4 litri de apa si se spumeaza. Osul de la piept se pune intreg, bineinteles va fi lasat cu putina carne pe el, iar apoi va fi dezosat.
- Pasul 2
Ceapa si ardeiul gras se toaca marunt, iar morcovii, telina si pastarancul se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi. Cand a fiert carnea se adauga si acestea.
- Pasul 3
Se lasa totul la fiert, apoi se adauga borsul de putina si zeama de corcoduse si se mai lasa 10 minute la fiert. Se asezoneaza cu sare.
- Pasul 4
Se opreste focul, se bat galbenusurile cu furculita si se amesteca cu un polonic de ciorba. Se adauga inapoi in ciorba si se adauga verdeata tocata.

Nota
In mod normal nu se pun cartofi in aceasta ciorba. Piticul meu nu mananca ciorba fara cartofi, asa ca am adaugat si cativa cartofi.