Ciorba de pui
Ciorba cea de toate zilele: acra, usoara, simplu de preparat. Am folosit aripioare gata taiate, dar si niste spati de pui crescut cu porumb. pentru acea culoare galbena, frumoasa.
INGREDIENTE:
- 400 gr aripioare
- 3 buc spati de pui
- 1 buc ceapa
- 1 buc morcovi
- 100 gr telina
- 3 buc cartofi
- 1 buc ou
- dupa gust sare
- 1 legatura leustean
- 800 ml bors
- 4 l apa
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Carnea se spala si se pune la fiert in apa. Se spumeaza ocazional, pana ramane apa limpede.
- Pasul 2
Ceapa, morcovul si telina se toaca cubulete mici. Se adauga in ciorba cand ciorba nu mai face spuma.
- Pasul 3
Cartofii se curata si s etaie cuburi potrivte. Se adauga si ei in cratita.
- Pasul 4
Cand toate legumele au fiert, se adauga borsul si se lasa 10 minute sa fiarba. Se potriveste de gust cu sare.
- Pasul 5
La final se bate oul si se adauga in ploaie in ciorba. Se garniseste cu leustean tocat. Nu pun rosii/bulion in ciorba de pui, niciodata!
