Ciorba de pui

17.05.2023

Ciorba cea de toate zilele: acra, usoara, simplu de preparat. Am folosit aripioare gata taiate, dar si niste spati de pui crescut cu porumb. pentru acea culoare galbena, frumoasa.

INGREDIENTE:

  • 400 gr aripioare
  • 3 buc spati de pui
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc morcovi
  • 100 gr telina
  • 3 buc cartofi
  • 1 buc ou
  • dupa gust sare
  • 1 legatura leustean
  • 800 ml bors
  • 4 l apa


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Carnea se spala si se pune la fiert in apa. Se spumeaza ocazional, pana ramane apa limpede.

  • Pasul 2

    Ceapa, morcovul si telina se toaca cubulete mici. Se adauga in ciorba cand ciorba nu mai face spuma.

  • Pasul 3

    Cartofii se curata si s etaie cuburi potrivte. Se adauga si ei in cratita.

  • Pasul 4

    Cand toate legumele au fiert, se adauga borsul si se lasa 10 minute sa fiarba. Se potriveste de gust cu sare.

  • Pasul 5

    La final se bate oul si se adauga in ploaie in ciorba. Se garniseste cu leustean tocat. Nu pun rosii/bulion in ciorba de pui, niciodata!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți