Ciorba de rosii cu legume

08.02.2022

Multa lume nu mananca ciorba/supa de rosii acrita. Mie insa imi place foarte multa si gatita astfel. Partea buna este ca putem sa ne pregatim toamna, pentru a conserva rosii, iar in felul acesta avem rosii proaspete tot sezonul rece. Va ajuta daca aveti ori suc de rosii, rosii in bulion, rosii congelate, sau bineinteles, rosii proaspete, daca este sezonul lor. 

INGREDIENTE:

  • 3 buc rosii
  • 1 buc morcovi
  • 100 gr telina
  • 0.5 buc pastarnac
  • 0.5 buc radacina de patrunjel
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc cartofi
  • 150 ml suc de rosii
  • 400 ml bors
  • 1 crenguta de telina apio
  • 1 legatura leustean
  • 1 lingura condiment cu gust de legume
  • dupa gust sare
  • 4 l apa
  • 1 buc ardei gras
  • 2 linguri ulei de masline

MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se curata radacinoasele, tija de telina, ardeiul gras si ceapa si se toaca marunt, cubulete. Se pun la fiert intr-o cratita cu 4 l de apa.

  • Pasul 2

    Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii adaugam si pe ei. Lasam sa fiarba pe jumatate, apoi adaugam rosiile taiate cuburi si sucul de rosii.

  • Pasul 3

    Tinem pe foc pana cand fierb legumele complet. Adaugam uleiul.

  • Pasul 4

    Potrivim de gust cu condiment Delikat cu gust de legume si sare. Cand ciorba este fiarta, turnam borsul si mai lasam sa dea cateva clocote. Garnisim cu leustean tocat.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți