Ciorba de salata verde
Una dintre ciorbele mele preferate! Si pentru ca salata gasim in Hipermarketuri tot anul, imi satisfac pofta ori de cate ori este nevoie. O gatesc in 3 feluri, de data aceasta, am ales sa o pregatesc fara carne. Cine doreste sa o pregateasca in zile de post sau sa fie vegana, nu adauga ou batut la final.
INGREDIENTE:
- 1 buc salata verde
- 1 buc ceapa
- 2 linguri bulion
- 500 ml bors
- 1 buc ou
- 1 legatura leustean
- 2.5 l apa
- dupa gust sare
- dupa gust Delikat
- 3 linguri ulei de masline
- 50 gr taitei/paste
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Tocam ceapa marunt si o calim in ulei de masline
- Pasul 2
Salata se spala bine si se toaca la cutit. Se adauga in cratita si se caleste si ea, pana devine verde inchis. Acum punem bulionul si calim impreuna 5 minute.
- Pasul 3
Turnam apa si lasam sa fiarba bine ceapa. Adaugam pastele si fierbem 6 minute.
Turnam borsul si potrivim de gust cu sare si Delikat. Tocam leustean marunt si il adaugam la final.
- Pasul 4
Oprim focul, batem oul, amestecam cu ciorba din cratita si turnam treptat. Servim cu pofta!