Ciorba de salata verde

11.10.2022

Una dintre ciorbele mele preferate! Si pentru ca salata gasim in Hipermarketuri tot anul, imi satisfac pofta ori de cate ori este nevoie. O gatesc in 3 feluri, de data aceasta, am ales sa o pregatesc fara carne. Cine doreste sa o pregateasca in zile de post sau sa fie vegana, nu adauga ou batut la final.

INGREDIENTE:

  • 1 buc salata verde
  • 1 buc ceapa
  • 2 linguri bulion
  • 500 ml bors
  • 1 buc ou
  • 1 legatura leustean
  • 2.5 l apa
  • dupa gust sare
  • dupa gust Delikat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 gr taitei/paste


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Tocam ceapa marunt si o calim in ulei de masline

  • Pasul 2

    Salata se spala bine si se toaca la cutit. Se adauga in cratita si se caleste si ea, pana devine verde inchis. Acum punem bulionul si calim impreuna 5 minute.

  • Pasul 3

    Turnam apa si lasam sa fiarba bine ceapa. Adaugam pastele si fierbem 6 minute.

  • Turnam borsul si potrivim de gust cu sare si Delikat. Tocam leustean marunt si il adaugam la final.

  • Pasul 4

    Oprim focul, batem oul, amestecam cu ciorba din cratita si turnam treptat. Servim cu pofta!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți