Ciorba din oase de porc

25.08.2024

Oasele din sira de porc sunt cele mai potrivite pentru aceasta ciorba. O ciorba reusita trebuie sa aiba os. Pentru un plus de gust, adaugati verdeata. 

INGREDIENTE:

  • 600 gr oase de porc
  • 3.5 l apa
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc ardei kapia
  • 2 buc morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 buc cartofi
  • 150 g rosii din conserva
  • 700 ml bors
  • 1 buc oua
  • dupa gust sare
  • dupa gust Vegeta de legume


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se spala carnea si se pune la fiert, in apa cu sare. Se spumeaza, pana cand nu se mai formeaza spuma. 

  • Pasul 2

    Morcovul si pastarnacul se maruntesc la robot. Astfel, ciorba iese mai groasa, mai consistenta, dar desigur ca le puteti taia si cu cutitul. Ardeiul kapia se toaca si el la robot si se pune separat, deoparte. Ceapa se toaca la cutit, ca sa nu devina amara.

  • Pasul 3

    Cand carnea nu mai face spuma deloc, se adauga radacinoasele si ceapa. Se fierb 10 minute, apoi se adauga ardeiul kapia. Se mai fierbe totul 10 de minute.

  • Pasul 4

    Cartofii se taie cuburi si se adauga si ei. Fierbem inca 10 minute, apoi adaugam rosiile in bulion.

  • Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam borsul. Dam cateva clocote, potrivim gustul cu sare si Vegeta.

  • Oprim focul, batem un ou, il amestecam cu un polonic de ciorba si si il rasturam in ciorba. Putem decora cu patrunjel sau leustean.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți