Ciorba din piept de porc

25.08.2022

Tare mult ne place ciorba din carne de porc si o pregatesc destul de des. Pieptul de porc este mereu prima optiune deoarece are si putina grasime. Puteti inlocui, insa, pieptul de porc cu cozi de porc sau rasol.

INGREDIENTE:

  • 100 gr telina apio
  • 2 buc cartofi
  • 1 buc morcovi
  • 1 buc ceapa
  • 100 gr telina
  • 50 gr pastarnac
  • 1 buc ardei gras
  • 1 buc rosie
  • 2.5 l apa
  • 1 legatura leustean
  • 3 linguri bulion
  • 1 buc oua
  • dupa gust sare
  • 300 gr piept de porc
  • 300 ml bors

MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se curata toate legumele si se toaca marunt, cu exceptia cartofului, care se toaca in cuburi mai mari.

  • Pasul 2

    Pieptul de porc se spala foarte bine cu apa fierbinte si se pune la foc, in cratita cu apa. Spumam continuu, pana ramane apa limpede.

  • Pasul 3

    Dupa 15 minute se adauga si legumele in ciorba, si lasam sa fiarba la foc potrivit, 30 de minute. Se adauga si bulionul, si mai lasam la fiert, pana toate ingredientele sunt pregatite corespunzator.

  • Pasul 4

    Se asezoneaza cu sare, dupa care adaugam borsul in cratita cu ciorba. Mai fierbem inca 10 minute.

  • Pasul 5

    Se opreste focul, se bate oul si se adauga in ciorba, amestecand constant. Se serveste cu leustean proaspat.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți