Ciulama de pui
Ciulamaua romaneasca nu contine nici smantana, nici lapte, ci este un bechamel cu apa, faina si putin unt. Este delicioasa, pentru ca va capata aroma puiului rumenit.
INGREDIENTE:
- 400 gr piept de pui
- 4 linguri faina
- 1 lingura unt
- 60 ml ulei
- dupa gust sare
- dupa gust apa
- dupa gust piper alb
- 1 legatura marar
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Pulpele se taie pe jumatate si se rumenesc in ulei.
- Pasul 2
Scoatem puiul intr-un bol si punem deoparte.
- Pasul 3
In uleiul ramas de la prajeala punem untul. Cand s-a topit, adaugam faina si o prajim pana cand devine putin maronie. Incepem sa adaugam apa, putin cate putin, ca la bechamel. Amestecam continuu cu telul. Trebuie sa ajunga la consistenta aluatului de clatite, depinde de fiecare faina in parte.
- Pasul 4
Punem carnea inapoi in cratita. Potrivim gustul de sare si piper alb, apoi garnisim cu marar tocat.