Clatite americane
Au iesti asa pufoase, ca niste norisori! Secretul consta in a separa albusurile de galbenusuri si a bate albusurile separat. Le mancati cu ce vreti voi: zahar pudra, miere, gem, dulceata, sirop de artar etc. Sky is the limit. Merita mentionat ca le-am gatit la ora 21:00? Hehe! Pofta buna!
INGREDIENTE:
- 2 buc oua
- 100 ml lapte
- 400 ml apa minerala
- 4 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 300 gr faina
- 1 lingura esenta de vanilie
- 2 linguri ulei
- 100 gr zahar
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le punem intr-un vas mai mare. Incepem sa mixam cu mixerul, impreuna cu sarea, pana cand se transforma in spuma, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se intareste ca la bezea.
- Pasul 2
Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si mai mixam cateva secunde.
- Pasul 3
Cernem putina faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu un tel.
- Pasul 4
Adaugam laptele si inca putina faina, apoi o parte din apa minerala si inca putina faina. Procedam asa ca sa evitam cocoloasele. Cand am terminat de adaugat apa minerala si faina trebuie sa obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite clasice.

- Pasul 5
Incorporam uleiul in amestec, apoi putem incepe sa prajim la foc mic, adaugand putina compozitie pentru a obtine niste clatite nu foarte mari. Le intoarcem cand incep sa se vada bule. Servim cu ce ne place.