Spanac cu ou
Eu pregatesc spanacul cum il pregatea mama. Nu folosesc lapte, dar iese genial.

INGREDIENTE:
- 1 kg spanac congelat
- 1 buc ceapa
- 100 ml suc de rosii
- 1 lingura bulion
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 cana apa
- praf de sare
- 1 lingurita condiment cu gust de legume
- 1 lingura suc de lamaie
- 3 linguri ulei
- 6 buc oua
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se scoate spanacul din congelator si se pune deoaprte pana cand pregatim celelalte ingrediente.
- Pasul 2
Taiem ceapa marunt si o calim in ulei la foc mic, pana se inmoaie.
- Pasul 3
Adaugam sucul de rosii si bulionul si amestecam. Le mai calim impreuna 3 minute, apoi adaugam apa, punem capacul si lasam sa fiarba bine ceapa, pana cand scade apa.
- Pasul 4
Punem spanacul piure si acoperim din nou cu capac. Amestecam amidonul cu 2 linguri de apa rece si il punem in cratita. Lasam sa se gateasca spanacul circa 15 minute.
- Pasul 5
Potrivim de gust cu suc de lamaie, sare si Delikat.
- Pasul 6
Intr-o tigaie prajim ouale in ulei. Cand servim, punem spanac in farfurie si deasupra asezam ouale.
Pofta buna!