Spanac cu ou 

21.02.2022

Eu pregatesc spanacul cum il pregatea mama. Nu folosesc lapte, dar iese genial.

INGREDIENTE:

  • 1 kg spanac congelat
  • 1 buc ceapa
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 cana apa
  • praf de sare
  • 1 lingurita condiment cu gust de legume
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 6 buc oua


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se scoate spanacul din congelator si se pune deoaprte pana cand pregatim celelalte ingrediente.

  • Pasul 2

    Taiem ceapa marunt si o calim in ulei la foc mic, pana se inmoaie.

  • Pasul 3

    Adaugam sucul de rosii si bulionul si amestecam. Le mai calim impreuna 3 minute, apoi adaugam apa, punem capacul si lasam sa fiarba bine ceapa, pana cand scade apa.

  • Pasul 4

    Punem spanacul piure si acoperim din nou cu capac. Amestecam amidonul cu 2 linguri de apa rece si il punem in cratita. Lasam sa se gateasca spanacul circa 15 minute.

  • Pasul 5

    Potrivim de gust cu suc de lamaie, sare si Delikat.

  • Pasul 6

    Intr-o tigaie prajim ouale in ulei. Cand servim, punem spanac in farfurie si deasupra asezam ouale.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți