Crochete japoneze de cartofi

03.08.2022

Aceste crochete sunt o revelatie pentru noi,prin simplitatea, textura si prin gustul lor extraordinar!

INGREDIENTE:

  • 700 gr cartofi
  • 1 buc ceapa
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 buc oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • praf de sare
  • praf de piper
  • praf de cimbru
  • 400 ml ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita maioneza


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se strecoara si se piseaza.

  • Pasul 2

    Ceapa se curata, se toaca foarte marunt si se caleste in unt, la foc mic pana se inmoaie. Se adauga peste cartofi.

  • Pasul 3

    Adaugam sosul de soia, laptele, sarea, piperul, cimbrul si maioneza. Omogenizam si lasam sa se raceasca complet. E foarte important acest pas, deoarece cartofii se vor mai intari si vor fi mai usor de modelat si nu se vor dezintegra.

  • Pasul 4

    Formam crochete maricele. Ouale se sparg si se bat bine intr-un bol. Intr-o farfurie punem faina si in alta pesmetul. Tavalim crochetele prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet. 

  • Prajim in ulei incins la foc mediu, pe toate partile. Scoatem pe servetel absorbant.
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți