Crochete japoneze de cartofi
Aceste crochete sunt o revelatie pentru noi,prin simplitatea, textura si prin gustul lor extraordinar!

INGREDIENTE:
- 700 gr cartofi
- 1 buc ceapa
- 1 lingura sos de soia
- 2 buc oua
- 200 gr faina
- 200 gr pesmet
- praf de sare
- praf de piper
- praf de cimbru
- 400 ml ulei
- 1 lingura unt
- 1 lingura lapte
- 1 lingurita maioneza
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se strecoara si se piseaza.
- Pasul 2
Ceapa se curata, se toaca foarte marunt si se caleste in unt, la foc mic pana se inmoaie. Se adauga peste cartofi.
- Pasul 3
Adaugam sosul de soia, laptele, sarea, piperul, cimbrul si maioneza. Omogenizam si lasam sa se raceasca complet. E foarte important acest pas, deoarece cartofii se vor mai intari si vor fi mai usor de modelat si nu se vor dezintegra.
- Pasul 4
Formam crochete maricele. Ouale se sparg si se bat bine intr-un bol. Intr-o farfurie punem faina si in alta pesmetul. Tavalim crochetele prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet.

- Prajim in ulei incins la foc mediu, pe toate partile. Scoatem pe servetel absorbant.