Faguri simpli
Niciun desert nu ma fericeste mai tare decat fagurii sau gofrele, cum le mai zic eu. Au avantajul ca pot fi mancati simpli sau cu diverse toppinguri.

INGREDIENTE:
- 2 buc oua
- 2 linguri zahar
- 80 gr unt
- 100 ml smantana pentru gatit
- varf de cutit praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita otet
- 260 gr faina
- 260 ml lapte
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Faina se amesteca cu praful de copt stins cu o lingurita de otet si cu sarea.
- Pasul 2
Separat, in alt bol, se bat bine ouale cu zaharul, extractul de vanilie, untul topit in prealabil si racit, smantana pentru gatit si laptele. Practic, ingredientele uscate si cele lichide se mixeaza separat.
- Pasul 3
Se adauga incet ingredientele lichide peste cele uscate, dar cu mare atentie, deoarece la fagure compozitia trebuie sa fie groasa ca smantana, deci daca avem prea mult lichid, nu il punem pe tot. Lichidul variaza in functie de cat de mari sunt ouale sau cat de bine absoarbe faina lichidele.
- Pasul 4
Se toarna compozitia in formele de gofre si se lasa cu capacul neinchis, deoarece gofrele cresc la coacere.
Nota
Se servesc cu miere, fructe sau alte toppinguri la alegere.