Foie Gras cu sos de cirese amare
26.11.2022
Aceste fel de mancare chiar este unul special, rafinat si extraordinar de gustos.
INGREDIENTE:
- 400 gr foie gras
- 200 ml vin rosu
- 200 gr dulceata de cirese amare
- 2 linguri unt
- praf de sare
- praf de piper
- 1 frunza foi de dafin
- praf de cimbru
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Intr-o cratita punem vinul impreuna cu frunza de dafin, putin cimbru, sare si piper. Reducem vinul la jumatate.
- Pasul 2
Adaugam dulceata de cirese amare si mai tinem la foc mic pana cand are consistenta unui sos grosut. Adaugam 1 lingura de unt si amestecam.
- Pasul 3
Ficatul se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie cu restul de unt, la foc mare pentru 30-40 secunde pe fiecare parte. Scoatem pe servetel si asezonam cu sare si piper. Servim cu sos de vin si cirese.
Pofta buna!