Foie Gras cu sos de cirese amare

26.11.2022

Aceste fel de mancare chiar este unul special, rafinat si extraordinar de gustos. 

INGREDIENTE:

  • 400 gr foie gras
  • 200 ml vin rosu
  • 200 gr dulceata de cirese amare
  • 2 linguri unt
  • praf de sare
  • praf de piper
  • 1 frunza foi de dafin
  • praf de cimbru


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Intr-o cratita punem vinul impreuna cu frunza de dafin, putin cimbru, sare si piper. Reducem vinul la jumatate.

  • Pasul 2

    Adaugam dulceata de cirese amare si mai tinem la foc mic pana cand are consistenta unui sos grosut. Adaugam 1 lingura de unt si amestecam.

  • Pasul 3

    Ficatul se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie cu restul de unt, la foc mare pentru 30-40 secunde pe fiecare parte. Scoatem pe servetel si asezonam cu sare si piper. Servim cu sos de vin si cirese.

Pofta buna!


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți