Fursecuri linzer cu gem
Se topesc in gura, nici nu e nevoie sa precizez. Sunt foarte dragute si preferatele copiilor! Pregatite in ajun de sarbatori sunt numai bune de oferit cadou, celor dragi.
INGREDIENTE:
ALUAT
- 350 gr faina
- 250 gr unt
- 140 gr zahar
- 2 buc galbenus de ou
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingura rom
- 8 gr zahar vanilat
- praf de sare
UMPLUTURA
- 200 gr gem de portocale
- 200 gr gem de coacaze
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se amesteca faina cu zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de lamaie.
- Pasul 2
Se adauga untul, galbenusurile si romul, si se amesteca usor, fara a framanta insistent. Acest aluat se va lasa in jur de 20-30 de minute la rece.
- Pasul 3
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire de 4 mm si se decupeaza forme intregi ca si baza si forme cu model pentru deasupra, tot atatea cate baze avem. Cine nu are forme speciale, va forma cercuri cu forma de biscuiti, iar jumatate dintre ele vor fi decupate cu un capacel pe mijloc.
- Pasul 4
Fursecurile se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincins la 180°C, cam 10 minute, avand grija sa nu se arda, pentru ca sunt foarte sensibile si firave.
- Pasul 5
Dupa ce s-au racit, se ung bazele cu gem dupa preferinta si se acopera cu capacele.