Galuste cu prune, la tava
Va prezint galuste cu prune servite intr-o maniera mai rafinata.

INGREDIENTE:
ALUAT
- 1 l lapte
- 160 gr gris
- 150 gr zahar
- 70 gr unt
- 1 buc oua
UMPLUTURA
- 1 kg prune
- 3 linguri zahar
- 10 gr zahar vanilat
- 2 linguri gem de prune
DECOR
- 200 gr pesmet
- 50 gr zahar
- 2 linguri ulei
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se pune laptele la fiert intr-o cratita impreuna cu zaharul. Cand da in clocot, turnam grisul in ploaie, la foc mic, pana se ingroasa.
- Pasul 2
Tragem cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam bine. Lasam 5 minute sa se racoreasca cratita, apoi adaugam oul batut si amestecam foarte repede ca sa nu se coaguleze oul.
- Pasul 3
Prunele se spala, se curata de samburi si se taie jumatati. Le punem pe foc intr-o tigaie adanca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si le lasam cateva minute sa se inmoaie la foc mare. Oprim focul, adaugam gemul si amestecam.
- Pasul 4
Pentru decorul de pesmet, incingem uleiul, adaugam pesmetul, zaharul si amestecm continuu pana cand pesmetul devine auriu, dar nu ars.
- Pasul 5
Tapetam o tava cu hartie pentru copt. Intindem pe fundul tavii jumatate din cantitatea de pesmet. Inmuiem o lingura in apa si intindem peste pesmet jumatate din cantitatea de gris. Nivelam cu lingura uda. Punem si un strat de prune, inca un strat de gris si inca unul de pesmet.
- Pasul 6
Se da tava la frigider cel putin 3 ore.