Gogosi rasucite, de post
Sunt atat de pufoase, incat va fi bataie pe ele! Desi facem prajituri care mai de care, cu creme, straturi, texturi, nimic nu inlocuieste pofta de gogosile copilariei.

INGREDIENTE:
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita pudra de coaja de portocala
- 250 ml lapte de cocos
- 50 ml ulei de cocos
- 100 gr zahar
- 1 lingura extract de vanilie
- 5 gr sare
- 1 l ulei
- 70 gr zahar pudra
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Intr-un bol mic amestecam drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar. Cand s-a topit adaugam peste ea 1 lingura din totalul de faina si 100 ml de lapte de cocos caldut, toate luate din cantitatea totala mentionata. Lasam sa faca bule pentru 15 minute. Intr-un bol mare cernem faina impreuna cu sarea.
- Pasul 2
Restul de lapte de cocos se incalzeste pe foc cu restul de zahar, pana cand se topeste zaharul. Daca este fierbinte, va fi lasat sa se racesca pana cand nu ne mai frige la mana.
- Pasul 3
Adaugam amestecul de drojdie peste cel de faina, apoi punem si laptele vegetal cald. Punem extractul de vanilie, pudra de coaja de portocale si framantam.
- Pasul 4
Topim uleiul de cocos la foc mic si incepem sa il turnam treptat, framantand continuu pana cand incepe sa se desprinda coca de pe marginea aluatului. Formam o bila, o punem intr-un bol curat, acoperim cu folie de plastic, apoi cu un prosop curat. Punem la crescut intr-un loc cald pentru o ora.
- Pasul 5
Se unge blatul de lucru cu putin ulei, se pune aluatul crescut acolo si se intinde cu sucitorul o foaie de 7 cm. Decupam cercuri goale de 8 cm cu forme sau cu ce avem la indemana. Rasucim aluatul in forma de 8. Aluatul ramas din decupajul partii din mijloc se framanta din nou si formam alte gogosi. Se pun pe o tava la crescut 25 de minute.
- Pasul 6
Se prajesc in baie de ulei la foc mic spre mediu. Le intoarcem pe o parte si pe alta, aproximativ 3 minute in total. Se pun pe servet de hartie si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!