Hummus clasic

19.05.2023

Hummusul este micul meu dejun preferat. Poate fi amestecat cu cu o multime de alte ingrediente pentru a-i da o savoare si o culoare deosebite: morcovi copti, sfecla, ardei copti, dovleac etc

INGREDIENTE:

  • 300 gr naut din conserva
  • 1 lingura pasta de tahini
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit pudra de chimion
  • dupa gust sare
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • 2-3 linguri de apa
  • dupa gust sumac


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Nautul se scurge de apa si se pune intr-un procesor/robot/blender. Doar asa va iesi foarte fin.

  • Pasul 2

    Punem cateii de usturoi, uleiul, zeama de lamaie, pasta de tahini, pudra de chimion, sarea si 2-3 linguri de apa, in functie de consistenta dorita. Pulsam pana devine o pasta fina.

  • Pasul 3

    Punem nautul intr-un recipient si il ornam cu sumac si optonal, cu ulei de masline. Sumacul are un gust acrisor, de lamaie si este des folosit in bucataria orientala. Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți