Hummus clasic
Hummusul este micul meu dejun preferat. Poate fi amestecat cu cu o multime de alte ingrediente pentru a-i da o savoare si o culoare deosebite: morcovi copti, sfecla, ardei copti, dovleac etc

INGREDIENTE:
- 300 gr naut din conserva
- 1 lingura pasta de tahini
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 varf de cutit pudra de chimion
- dupa gust sare
- 3 catei de usturoi
- 100 ml ulei de masline
- 2-3 linguri de apa
- dupa gust sumac
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Nautul se scurge de apa si se pune intr-un procesor/robot/blender. Doar asa va iesi foarte fin.
- Pasul 2
Punem cateii de usturoi, uleiul, zeama de lamaie, pasta de tahini, pudra de chimion, sarea si 2-3 linguri de apa, in functie de consistenta dorita. Pulsam pana devine o pasta fina.

- Pasul 3
Punem nautul intr-un recipient si il ornam cu sumac si optonal, cu ulei de masline. Sumacul are un gust acrisor, de lamaie si este des folosit in bucataria orientala. Pofta buna!