Hummus cu salsa
Aperitivul meu preferat, care ma scoate din orice incurcatura. In functie de ceea ce am in frigider il personalizez: ardei copt, morcovi copti, patrunjel, leurda, sfecla, sky is the limit! de data aceasta am avut si timp sa il aranjez frumos, cu salsa de ceapa cu rosie. Am avut si o pita buna, mmm!
P.S: de obicei, cumpar naut la conserva si il blendez direct, insa am descoprit un trick care il face super smooth, catifelat si cu un aspect mult mai interesant: nautul din conserva se fierbe pana se inmoaie bobul foarte bine. Da, nautul fiert se mai fierbe. Va fi high level, credeti-ma!

INGREDIENTE:
HUMMUS
- 1 buc conserva naut
- 1 varf cutit bicarbonat
- 1/2 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 1 vard de cutit chimion
- 1 lingurita sumac
- 80 ml ulei
- 3 cuburi de gheata
- 2 linguri tahini
- dupa gust sare
SALSA
- 1 buc ceapa
- 1 buc rosie
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura ulei
- 1 lingura zeama de lamaie
- dupa gust sare
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Hummus: nautul din conserva se scurge si se pune la fiert in apa cu bicarbonat, pana cand incepe nautul sa se dezintegreze.
- Pasul 2
Se scurge nautul si se pune in blender impreuna cu pasta de tahini, zeama de lamaie, sarea, chimionul, sumacul, usturoiul, gheata si uleiul. Blendati bine. La nevoie adaugati putina apa.
- Pasul 3
Puneti nautul intr-o farfurie si cu lingura faceti o cavitate in mijloc. Acolo vom pune salsa.
- Pasul 4
Salsa: tocati marunt ceapa, rosia si patrunjelul. Asezonati cu sare, ulei si zeama de lamaie. Puneti salata in cavitatea hummusului.
- Pasul 5
Turnam ulei de masline de calitate peste hummus. Only if you want.