Icre de chia
Varianta vegana a icrelor de peste, din seminte de chia, considerate supraalimente. Semintele de chia isi maresc volumul de pana la 9 ori, ceea ce face ca ele sa absoarba foarte bine lichidele.
INGREDIENTE:
ICRE
- 2 linguri seminte de chia
- 0.5 buc ceapa rosie
- 100 ml lapte de soia
- 50 ml ulei
- 100 ml lapte de soia
- 1 lingurita mustar
- dupa gust sare
- dupa gust zeama de lamaie
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Preparam mai intai maioneza vegana: intr-un pahar vertical se adauga laptele de soia, uleiul, sarea, zeama de lamaie si mustarul. Punem blenderul vertical pe baza paharului si il tinem acolo pana cand incepe sa se transforme totul intr-o emulsie. Dupa aceea putem sa facem miscarea sus-jos, pana cand suntem multumiti de consistenta.
- Pasul 2
Punem semintele de chia intr-un bol impreuna cu laptele de chia si lasam sa se absoarba tot laptele.
- Pasul 3
Tocam ceapa rosie marunt si o adaugam peste seminte, dupa ce acestea s-au umflat bine.
- Pasul 4
Adaugam maioneza si amestecam bine. O mai putem potrivi, dupa gust cu sare si zeama de lamaie. Gustos si sanatos!