Icre de fasole
Dintre toate felurile de mancare cu fasole, aceste icre sunt preferatele mele. Imita icrele de peste pentru ca se freasca cu ulei si pentru ca se foloseste ceapa cruda. Am transformat acest preparat intr-unul oriental, adaugand sumac. ce culoare, ce splendoare, ce gust!
PS: Puteti folosi fasole din conserva, cum este cazul meu, sau fasole fiarta de la zero, unde puteti adauga un morcov mic, o ceapa mica si atunci gustul va fi si mai si.
INGREDIENTE:
- 300 gr fasole
- 100 ml ulei din samburi de struguri
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita piper
- 1 buc ceapa
- sare dupa gust
- sumac dupa gust
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Scurgem fasolea din conserva si o punem in robotul de bucatarie.
- Pasul 2
Adaugam treptat ulei din samburi de struguri, sau de care preferati, sare, piper si suc de lamaie. Se proceseaza cu blenderul cateva minute bune, pana se transforma totul intr-o pasta omogena, ca la fasolea batuta. Ne asiguram ca are suficienta lamaie, ea da gustul, de fapt.
- Pasul 3
Se toaca ceapa foarte, foarte marunt, se adauga in fasole (CRUDA!) si se amesteca bine. Puteti orna cu sumac, pentru ca aroma lui e tot lamaioasa si tot optional, piper cu coaja de lamaie. Se intinde pe paine si se mananca cu pofta.