Mancare de ceapa cu masline la cuptor
De mult nu am mai mancat o mancare atat de buna! Are gustul mancarii din copilarie si este atat de simplu de pregatit!

INGREDIENTE:
- 6 buc ceapa
- 200 gr masline negre din conserva
- 3 linguri ulei de masline
- 5 buc piper boabe
- dupa gust sare
- 2 linguri bulion
- 200 ml suc de rosii
- 200 ml apa
- 4 buc pulpe de pui
- 2 frunze foi de dafin
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se curata cepele si se toaca nu foarte marunt, apoi se calesc in ulei de masline, intr-o cratita potrivita pentru cuptor.
- Pasul 2
Adaugam bulionul, sucul de rosii, maslinele, frunzele de dafin, apa si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute pe aragaz.
- Pasul 3
Potrivim de gust cu sare si piper boabe, proaspat rasnit.
- Pasul 4
Transferam totul intr-o tava. Crestam pulpele si le asezam peste tocana. Dam la cuptor pentru o ora sau mai mult, la foc mediu sau pana cand scade sosul aproape complet si se caramelizeaza ceapa.

Nota
Servim cu mamaliga.