Mancare de conopida

26.11.2022

Delicioasa aceasta mancarica, potrivita pentru zilele de post si nu numai. 

INGREDIENTE:

  • 1 buc conopida
  • 3 buc ceapa
  • 3 buc rosii
  • 2 lingurite bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 buc ardei kapia
  • 1 buc foi de dafin
  • praf de sare
  • praf de piper
  • praf de busuioc
  • 1 legatura patrunjel


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Conopida se taie in buchetele si se opareste 5 minute in apa fierbinte cu un praf de sare.

  • Pasul 2

    Cepele se taie solzisori si se calesc in uleiul incins. Adaugam ardeiul kapia tocat marunt si amestecam.

  • Pasul 3

    Rosiile se rad si se pun peste legumele calite. Punem si bulionul si amestecam.

  • Pasul 4

    Acum este randul condimentelor:adaugam sarea, piperul, frunza de dafin si busuiocul. Fierbem pentru 15 minute impreuna.

  • Pasul 5

    Asezam conopida intr-o tava sau intr-o cratita lata. Turnam sosul peste ea si dam la cuptor la 170°Ce pentru 20 de minute. La final presaram patrunjel tocat.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți