Mancare de conopida
Delicioasa aceasta mancarica, potrivita pentru zilele de post si nu numai.

INGREDIENTE:
- 1 buc conopida
- 3 buc ceapa
- 3 buc rosii
- 2 lingurite bulion
- 2 linguri ulei de masline
- 2 buc ardei kapia
- 1 buc foi de dafin
- praf de sare
- praf de piper
- praf de busuioc
- 1 legatura patrunjel
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Conopida se taie in buchetele si se opareste 5 minute in apa fierbinte cu un praf de sare.
- Pasul 2
Cepele se taie solzisori si se calesc in uleiul incins. Adaugam ardeiul kapia tocat marunt si amestecam.
- Pasul 3
Rosiile se rad si se pun peste legumele calite. Punem si bulionul si amestecam.
- Pasul 4
Acum este randul condimentelor:adaugam sarea, piperul, frunza de dafin si busuiocul. Fierbem pentru 15 minute impreuna.
- Pasul 5
Asezam conopida intr-o tava sau intr-o cratita lata. Turnam sosul peste ea si dam la cuptor la 170°Ce pentru 20 de minute. La final presaram patrunjel tocat.