Mozzarella de casa
Aceasta reteta de mozzarella este delicioasa, identica cu cea din comert, doar ca este home made, deci merita tot efortul.

INGREDIENTE:
- 4 l lapte
- 8 gr sare
- 120 ml apa
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Adaugam cheagul peste 60 ml de apa si sarea de lamaie peste cealalta cantitate de apa. Cu o lingurita amestecam bine.
- Pasul 2
Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga compozitia cu sare de lamaie, si cu o lingura de lemn amestecam bine.
- Pasul 3
Se pune cratita pe foc, dar laptele nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar caldut.
- Pasul 4
Cand laptele este cald, se ia de pe foc, se adauga cheagul dizolvat anterior in apa si se amesteca bine. Lasam 5 minute sa se odihneasca.
- Pasul 5
Dupa cinci minute, rupem laptele inchegat cu lingura, astfel incat sa se separe de zer.
- Pasul 6
Intr-o cratita, se pune o strecuratoare acoperita cu tifon. In ea se scurge laptele.
- Pasul 7
Luam tifonul in maini si incet stoarcem branza de tot zerul.
- Pasul 8
Dupa ce s-a stors branza, se pune intr-un bol si se da un minut la cuptorul cu microunde, dupa care se stoarce din nou de zer.
- Pasul 9
Se da din nou la microunde, de data aceasta pentru 35 de secunde. Se stoarce iar branza de zer. Daca se doreste a fi sarata, acum se poate adauga sare, si se framanta.
- Pasul 10
Se pune mozzarella intr-un bol cu apa si gheata pentru 30 de minute, dupa care se poate consuma.
Nota
Se poate pastra cateva zile intr-un borcan cu ulei de masline, fulgi de ardei iute si condimente dupa gust.
