Mozzarella de casa

09.06.2023

Aceasta reteta de mozzarella este delicioasa, identica cu cea din comert, doar ca este home made, deci merita tot efortul. 

INGREDIENTE:

  • 4 l lapte
  • 8 gr sare
  • 120 ml apa


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Adaugam cheagul peste 60 ml de apa si sarea de lamaie peste cealalta cantitate de apa. Cu o lingurita amestecam bine.

  • Pasul 2

    Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga compozitia cu sare de lamaie, si cu o lingura de lemn amestecam bine.

  • Pasul 3

    Se pune cratita pe foc, dar laptele nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar caldut.

  • Pasul 4

    Cand laptele este cald, se ia de pe foc, se adauga cheagul dizolvat anterior in apa si se amesteca bine. Lasam 5 minute sa se odihneasca.

  • Pasul 5

    Dupa cinci minute, rupem laptele inchegat cu lingura, astfel incat sa se separe de zer.

  • Pasul 6

    Intr-o cratita, se pune o strecuratoare acoperita cu tifon. In ea se scurge laptele.

  • Pasul 7

    Luam tifonul in maini si incet stoarcem branza de tot zerul.

  • Pasul 8

    Dupa ce s-a stors branza, se pune intr-un bol si se da un minut la cuptorul cu microunde, dupa care se stoarce din nou de zer.

  • Pasul 9

    Se da din nou la microunde, de data aceasta pentru 35 de secunde. Se stoarce iar branza de zer. Daca se doreste a fi sarata, acum se poate adauga sare, si se framanta.

  • Pasul 10

    Se pune mozzarella intr-un bol cu apa si gheata pentru 30 de minute, dupa care se poate consuma.

Nota

Se poate pastra cateva zile intr-un borcan cu ulei de masline, fulgi de ardei iute si condimente dupa gust.


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți
Folosim cookie-uri pentru a permite funcționarea corectă și sigură a site-urilor noastre și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Setări avansate

Puteți personaliza preferințele cookie aici. Activați sau dezactivați următoarele categorii și salvați-vă selecția.