Musaca de carne amestec
Musacaua, un fel de mancare satios. Am o cartita care merge introdusa la cuptor si pe care o ador, asa ca am pregatit musacaua in ea, insa puteti folosi, desigur, o tava de calitate (care sa nu lipeasca).
Am vazut adesea retete cu carnea calita in prealabil. Mi se pare total gresit. Carnea calita nu va mai sta compacta la taiere si se va imprastia, indiferent cate oua ii adaugi. Asadar, carnea NU se caleste, se pune cruda.

INGREDIENTE:
COMPOZITIE
- 1 kg carne tocata vita-porc
- 1 buc ceapa
- 2 lingurite cimbru
- 2 buc oua
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 3 linguri ulei
SOS
- 2 linguri bulion
- 250 ml apa
- praf de sare
- praf de cimbru
INGREDIENTE EXTRA
- 1.5 kg cartofi
- 2 buc oua
- dupa gust sare
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se pun la fiert 7 minute, din momentul in care a inceput apa sa fiarba. Se scurg, se lasa la racit, apoi se taie rondele nici prea subtiri, nici prea groase.
- Pasul 2
Carnea tocata (cruda!) se amesteca cu ceapa tocata marunt, ouale si condimentele.
- Pasul 3
Intr-o tava adaugam uleiul pe toata baza, asezam un strat de cartofi, carna tocata si iarasi un strat de cartofi.

- Pasul 4
Sos: intr-un bol amestecam apa, bulionul, sarea si cimbrul. Adaugam sosul peste musaca.

- Pasul 5
Dam la cuptor, pana se rumenesc cartofii, apoi batem doua oua si le intindem deasupra. Mai lasam 10-15 minute sa se inchege si oul. Este minunata!