Placinta cu branza si spanac

25.08.2024

Una dintre cele mai bune placinte sarate pe care am mancat-o vreodata. Este un mix intre influentele grecesti si reteta de placinta romaneasca, cu foi pregatite de la zero. Nu va speriati, aceste foi se pregatesc extrem de usor, chiar si cineva incepator intr-ale bucatariei le poate pregati. Va promit o experienta culinara deosebita.

INGREDIENTE:

Aluat pentru foi de placinta:

  • 150 ml apă
  • 150 ml ulei
  • Sare (după gust)
  • 2 linguri oțet
  • 500 g făină
  • 1 ou


Umplutura de spanac si branza:

  • 150 g spanac congelat
  • 1 ceapă
  • 300 g brânză telemea
  • 2 linguri iaurt
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri ulei (pentru călit)


Pașii de preparare:

Pasul 1: Într-un bol mare, combină făina cu un praf de sare.

Pasul 2: Într-un alt recipient, amestecă apa, uleiul, oul și oțetul.

Pasul 3: Toarnă amestecul de lichide peste făină și începe să frămânți aluatul.

Pasul 4: Împachetează aluatul în folie alimentară și lasă-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute la temperatura camerei. Acest pas va ajuta la obținerea unor foi mai fine și mai ușor de întins.

Pasul 5: Intre timp, pregatim compozitia: Într-o tigaie, încinge cele 2 linguri de ulei la foc mediu. Adaugă ceapa tăiată mărunt și călește-o până devine transparentă.

Pasul 6: Adaugă spanacul congelat în tigaie peste ceapă și continuă să călești, amestecând, până când spanacul este decongelat și toată apa s-a evaporat. Scoate tigaia de pe foc și lasă amestecul să se răcească puțin.

Pasul 7: Într-un bol, râde brânza telemea și adaugă peste ea amestecul de spanac și ceapă călite.

Pasul 8: Adaugă iaurtul, oul și mărarul tocat mărunt în bolul cu brânză și spanac. Amestecă bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă

Pasul 9: După ce aluatul s-a odihnit, împarte-l în 3 bile de dimensiuni egale.

Pasul 10: Începe să întinzi fiecare bilă de aluat pe o suprafață presărată cu făină, până obții foi subțiri, practic transparente.

Pasul 11: Distribuie compozitie pe suprafata aluatului (ochiometric o impartititi la 3), exact ca in imagine.

Pasul 12: Ruleaza pe lungime. Aseaza ruloul in tava, de acesta vei lipi urmatoarele doua rulouri, asezate in forma de spirala, astfel incat sa stea frumos in tava rotunda.

Pasul 13: Unge placinta cu galbenus de ou si da-o la cuptorul preincazlit, la 180 de grade, caldura sus-jos, cu ventilatie, pana cand se rumeneste frumos.






Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți