Popcorn cu caramel
Astazi va impartasesc cea mai delicioasa reteta de popcorn cu caramel. Pe noi ne-a impresionat efectiv- a fost destul de simplu de preparat, iar rezultatul este unul spectaculos.

INGREDIENTE:
- 100 gr porumb
- 8 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 150 gr zahar
- 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
- 2 linguri apa
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Intr-o cratita cu baza mai groasa se pun cate 2 linguri de ulei la incins. Vom incerca sa prajim boabele de porumb pentru popcorn in 4 transe, iar la fiecare transa vom folosi 2 linguri de ulei. Cand uleiul s-a incins, se adauga boabele de porumb si se pune capacul. Focul trebuie sa fie mediu.
- Pasul 2
Dupa ce am format floricelele si le-am pus intr-un bol incapator, vom prepara caramelul, care este unul crocant, astfel incat floricelele sa poata fi mancate individual.
- Pasul 3
Se pune zaharul intr-o cratita impreuna cu un praf de sare si 2 linguri de apa. Cand s-a topit in intregime si a devenit auriu, se adauga un varf de cutit de bicarbonat si se amesteca energic. Bicarbonatul va forma impreuna cu zaharul o reactie chimica ce va face zaharul sa devina spumos si isi va tripla volumu
- Pasul 4
Se adauga floricelele in cratita si se amesteca cu o lingura de lemn pentru a ne asigura ca fiecare floricica va fi acoperita cu deliciosul caramel.
- Pasul 5
Dupa ce s-au racit si caramelul s-a intarit, se vor desparti floricelele cu mana, fiindca, dupa racire, floricelele vor fi putin lipite, e normal.
