Prajitura cu lapte batut si cirese
Un altfel de prajitura cu visine.
INGREDIENTE:
- 400 gr cirese
- 380 gr faina
- 200 gr unt
- 250 ml lapte batut
- 200 gr zahar
- 3 buc oua
- 1 buc pastaie de vanilie
- 10 gr praf de copt
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie
- praf de sare
- 1 lingura zahar pudra
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se pune untul in bolul unui mixer si mixam 4 minute impreuna cu zaharul tos.
- Pasul 2
Se adauga ouale, coaja de lamaie, semintele de la pastaia de vanilile.
- Pasul 3
Se pune praful de copt impreuna cu sarea peste faina si amestecam.
- Pasul 4
Se adauga cate o lingura de faina, pe rand in amestecul lichid. Se pune putin cate putin si laptele batut, iar faina, iar lapte batut, pana cand se incorporeaza toate ingredientele.
- Pasul 5
Se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca 2 minute.
- Pasul 6
Se tapeteaza o tava de orice forma cu unt si faina sau hartie de copt. Se toarna compozitia, apoi se adauga ciresele fara samburi deasupra.
- Pasul 7
Se pune tava la cuptorul preincalzit la 175°C pentru 40 de minute.
- Pasul 8
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.