Prajitura cu lapte batut si cirese

07.06.2022

Un altfel de prajitura cu visine. 

INGREDIENTE:

  • 400 gr cirese
  • 380 gr faina
  • 200 gr unt
  • 250 ml lapte batut
  • 200 gr zahar
  • 3 buc oua
  • 1 buc pastaie de vanilie
  • 10 gr praf de copt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • praf de sare
  • 1 lingura zahar pudra


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se pune untul in bolul unui mixer si mixam 4 minute impreuna cu zaharul tos.

  • Pasul 2

    Se adauga ouale, coaja de lamaie, semintele de la pastaia de vanilile.

  • Pasul 3

    Se pune praful de copt impreuna cu sarea peste faina si amestecam.

  • Pasul 4

    Se adauga cate o lingura de faina, pe rand in amestecul lichid. Se pune putin cate putin si laptele batut, iar faina, iar lapte batut, pana cand se incorporeaza toate ingredientele.

  • Pasul 5

    Se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca 2 minute.

  • Pasul 6

    Se tapeteaza o tava de orice forma cu unt si faina sau hartie de copt. Se toarna compozitia, apoi se adauga ciresele fara samburi deasupra.

  • Pasul 7

    Se pune tava la cuptorul preincalzit la 175°C pentru 40 de minute.

  • Pasul 8

    Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți