Salam de biscuiti cu glazura
Ce desert poate fi mai simplu si mai gustos decat un salam de biscuiti bine pregatit? Trebuie sa recunoasteti ca seamana mai de graba cu un tort apetisant.

INGREDIENTE:
- 500 gr biscuiti
- 200 ml lapte
- 1 lingurita esenta de rom
- 150 gr unt
- 2 linguri cacao
- 50 gr fructe confiate
- 80 gr rahat turcesc
- 1 lingura nuca de cocos
- 100 gr zahar
- 100 gr ciocolata cu lapte
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se pune laptele la incalzit intr-o cratita. Cand s-a incalzit, adaugam untul taiat cuburi si zaharul. Se amesteca pana cand se topeste untul, iar zaharul s-a dizolvat.
- Pasul 2
Adaugam pudra de cacao, esenta de rom si fructele confiate si mai tinem pe foc un minut, amestecand continuu. Se opreste focul si se lasa crema la racit.
- Pasul 3
Biscuitii se rup cu mana in bucati nu foarte mici, apoi se amesteca cu crema racita si cu rahatul taiat in bucatele mici. Se amesteca pana cand se insiropeaza complet biscuitii.
- Pasul 4
Se tapeteaza o tava de chec cu folie de plastic, se adauga amestecul de biscuiti si se preseaza bine. Se da la rece pentru cel putin o ora.
- Pasul 5
Separat se topeste ciocolata cu lapte la bain-marie. Se scoate salamul de biscuiti de la frigider si din tava, apoi se orneaza cu crema de ciocolata topita.
- Pasul 6
Se presara nuca de cocos deasupra.