Salata de boeuf vegana

03.08.2022

Aceasta reteta este preferata sotului meu. Fiindca am intrat in perioada de post, i-am facut pe plac, dar in felul meu.

INGREDIENTE:

SALATA

  • 300 gr morcovi
  • 500 gr cartofi
  • 100 gr telina
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc radacina de patrunjel
  • 150 gr mazare din conserva
  • 70 gr gogosari murati
  • 70 gr castraveti murati
  • dupa gust sare
  • 30 gr masline

MAIONEZA VEGANA

  • 2 buc cartofi
  • 2 linguri drojdie inactiva
  • 60 gr seminte de floarea soarelui
  • praf de turmeric
  • 100 ml otet
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri mustar cu hrean


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Morcovii, cartofii, pastarnacul si radacina de patrunjel se pun la fiert intr-o oala mare. Telina o curatam de coaja si o fierbem separat. Dupa ce au fiert, le curatam de coaja, acolo unde este cazul si le tocam in cubulete mici. Punem deoparte.

  • Pasul 2

    Castravetii murati si gogosarii se taie si ei cuburi mici, apoi se scurg foarte bine de zeama. Nu ii lasati nescursi fiindca salata devine apoasa si neapetisanta. Punem muraturile peste legumele tocate anterior. Adaugam si mazarea.

  • Pasul 3

    Pregatim maioneza: intr-un blender punem cartofii fierti, semintele de floarea soarelui inmuiate anterior pentru 2 ore in apa, drojdia inactiva, turmenicul, uleiul, 100 ml de otet de la muraturi, mustarul cu hrean si blendam pana cand capata consistenta unei maioneze cu ou.

  • Pasul 4

    Turnam 3 sferturi din maioneza peste salata si amestecam bine. Potrivim de gust cu sare. Punem salata intr-un recipient de sticla si nivelam bine. Acoperim cu restul de maioneza si decoram cu masline.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți