Salata de vinete
Salata de vinete coapte, proaspete este una dintre cele mai placute rasfaturi pe timp de varna. Bineinteles ca puteti congela vinetele, apoi puteti pregati aceasta salata pe tot timpul anului.
INGREDIENTE:
- 2 buc vinete
- 1 buc ceapa
- 50 ml ulei
- dupa gust maioneza
- dupa gust sare
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Vinetele se coc la flacara deschisa sau la cuptor. La flacara deschisa vinetele ies albe si frumoase.
- Pasul 2
Se pun vinetele la scurs intr-o sita, apoi se toaca marunt cu satarul pe un tocator. Eu le mai pun inca o data la scurs dupa ce le toc.
- Pasul 3
Se freaca vinetele cu 50 ml de ulei cu o lingura de lemn.
- Pasul 4
Se adauga maioneza, ceapa tocata marunt si se amesteca bine. Decoram dupa plac, mai ales daca le pregatim pentru zile festive.
Nota
Evident ca pentru varianta de post se poate omite total maioneza, insa nu au acelasi gust. Personal, mie nu imi plac fara maioneza.