Saramura de peste

30.08.2022

Cine nu tolereaza pestele, sigur se va indragosti de aceasta reteta. Saramura ca-n Dobrogea! 

INGREDIENTE:

  • 2 buc peste macrou
  • 1 buc crap
  • 2 buc rosii
  • 1 buc ardei iute
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita piper boabe
  • varf de cutit piper macinat
  • 2 frunze foi de dafin
  • 1 l apa
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri ulei
  • 0.5 lingurita cimbru
  • 0.5 lingurita boia iute
  • 1 lingurita boia dulce


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Pestele se curata, se spala, se taie in jumatati si se cresteaza.

  • Pasul 2

    Se pun aproximativ 2 linguri de sare pe grill si coacem pestele pe pat de sare. Cand s-a copt bine, se intoarce si pe partea cealalta. Se pune pestele deoparte.

  • Pasul 3

    Se pune 1 l de apa la fiert intr-o cratita, la care se adauga 2 linguri de otet si 2 linguri de ulei.

  • Pasul 4

    Tocam rosiile cuburi, ardeiul iute rondele, usturoiul uscat il pisam. Adaugam toate aceste ingrediente in apa, impreuna cu piperul boabe, piperul macinat, frunzele de dafin, boiaua dulce si iute, cimbrul si sare dupa gust. Fierbem acest amestec timp de 15-20 de minute.

  • Pasul 5

    Cand legumele au fiert, se opreste focul, se pune si pestele in cratita. Se pune un capac si se lasa cateva minute sa isi ia gust.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți