Sarlota in straturi
Un desert gustos si usor de preparat. Era viral pe Tok Tok la un momentdat, asa ca l-am incercat si eu.

INGREDIENTE:
- 120 gr zahar
- 120 gr faina
- 70 gr unt
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 l lapte
- 3 linguri pudra de cacao
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Punem untul la topit intr-o cratita. Adaugam faina si amestecam pana cand se rumeneste frumos, ca la Bechamel. Adaugam laptele putin cate putin si amestecam continuu, pentru a nu lasa cocoloase.
- Pasul 2
Punem zaharul si fierbem 10 minute pana se ingroasa. Jumatate din cantitatea de crema se transfera intr-un alt recipient. Adaugam esenta de vanilie intr-unul din recipientele cu crema.
- Pasul 3
Se pune apa rece intr-un bol transparent sau intr-o caserola de sticla. Ne asiguram ca sunt uzi peretii recipientului, apoi aruncam apa. Turnam crema cu vanilie si nivelam.
- Pasul 4
Cealalta jumatate de crema se pune inapoi pe aragaz impreuna cu 2 linguri de pudra de cacao. Omogenizam si turnam peste crema anterioara. Se lasa la racit la temperatura camerei, acoperind cu folie alimentara care sa atinga crema si apoi dam la rece pentru 3 ore.
- Pasul 5
Dupa ce s-a racit, pudram o lingura de cacao. Dam din nou la frigider o ora si jumatate.
Pofta buna!