Semifreddo de fistic
Un desert decadent, sofisticat, dar in acelasi timp simplu si rapid. Arata extraordinar, asa-i?
INGREDIENTE:
- 500 ml smantana pentru frisca
- 390 ml lapte condensat
- 200 gr pasta de fistic
- 100 gr biscuiti
- 300 ml lapte
- 50 gr fistic macinat
- 100 gr ciocolata cu lapte
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Mai întai batem smantana pana cand obtinem o consistenta buna, trebuie foarte bine batuta.
- Pasul 2
Se amesteca laptele condensat cu pasta de fistic pana cand obtinem un amestec omogen. Se amesteca laptele condensat peste frisca si amestecam bine.
- Pasul 3
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara si punem pe fund un rand de biscuiti cu cacao inmuiati in lapte. Se toarna jumatate din crema de fistic, se adauga inca un rand de biscuiti inmuiați, apoi restul de crema. Se pune la congelator peste noapte.
- Pasul 4
Ciocolata se topeste la bain marie, se scoate semifreddo din congelator, iar cand este inghetat suficient se orneaza cu ciocolata topita si fistic macinat. Se mai lasa 1 ora la congelator, apoi se scoate, se tine 10 minute la temperatura camerei si poate fi servit, taiat felii.
Pofta buna!