Spuma de capsuni
Desertul copilariei! Capsuni, visine, zmeura, nu conteaza, spuma sa fie! Nu va fie teama de albusul crud, zaharul fierbinte ajuta la gatirea acestuia. Puteti folosi frisca si nu mai adaugati zahar, sau puteti folosi aquafaba, zeama de la naut. Se comporta la fel ca si albusul si este si vegana. Good tips, is that right?
INGREDIENTE:
- 2 buc albus de ou
- 90 gr zahar
- 2 linguri apa
- 1 cana capsuni
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingura zahar pudra
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se pune zaharul cu apa la topit, pana formam un sirop.
- Pasul 2
Albusul se bate cu sare, folosind mixerul. Cand s-a intarit se adauga in fir subtire siropul de zahar fierbinte si se continua mixarea.

- Pasul 3
Capsunile se spala, se taie bucatele si se amesteca cu zaharul pudra si lamaia,

- Pasul 4
Se adauga capsunile si se continua mixarea pana se mai paseaza capsunile, iar spuma devine roz. Eu o introduc si la congelator, imi place mai rece. Piticul meu a servit cu biscuite digestiv.