Supa clara de carne de pasare
Ador aceasta supa pentru ca pastreaza gustul carnii, dar este foarte light si hranitoare. Legumele vor fierbe in supa, iar dupa ce isi fac treaba le scoatem. E alegerea noastra daca le aruncam sau le folosim la alte feluri de mancare. Putem pregati o supa crema pentru copii sau un piure, imaginatie sa avem!

INGREDIENTE:
- 4 buc spate de pui
- 1 buc ardei gras
- 1 buc ardei gras
- 2 buc morcovi
- 2 buc ceapa
- 100 gr telina
- 2 crengute de telina apio
- 1 buc radacina de patrunjel
- 1 buc radacina de pastarnac
- 100 gr taitei
- dupa gust sare
- 3 l apa
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se pun spatii de pui de curte la fiert in apa si se spumeaza cand este cazul. Dupa ce au fiert, se scot si se arunca.
- Pasul 2
Curatam si spalam foarte bine legumele. Ceapa va ramane intreaga, morcovii se taie sferturi pe lungime, ardeiul gras galben se pune taiat in doua, iar cel rosu se taie cuburi mari. Telina, apio, radacina de patrunjel si de pastarnac se taie si ele in jumatati.
- Pasul 3
Se pun toate legumele la fiert in zeama de carne. Cand au fiert, se arunca toate, cu exceptia ardeiului rosu si daca doriti puteti pastra si o parte din morcovi.
- Pasul 4
Punem taitetii si ii lasam sa fiarba cateva minute. Potrivim de sare. Pofta buna!