Supa de aripioare cu galuste

27.04.2023

Supa care te insanatoseste cand esti bolnav si care te face sa radiezi cand esti sanatos. Niciodata nu am ratat galustele, mereu mi-au iesit mari si pufoase, indiferent ce gris am folosit. Cred ca tine de tehnica. Va explic mai jos ce si cum. Un lucru foarte important de mentionat este ca eu nu mai pregatesc supe din carnea de pui de comert, aceea alba. Aleg intotdeauna puiul mai galben de culoare, sau de tara. Nu stiu cat de bio este, insa diferente exista ca miros, gust, culoare.

INGREDIENTE:

SUPA

  • 500 gr aripioare bio
  • 4 l apa
  • 2 buc morcovi
  • 2 buc ceapa
  • 0.5 buc pastarnac
  • 1 legatura leustean
  • 1 lingura Vegeta de pui
  • dupa gust sare

GALUSTE

  • 100 gr gris
  • 2 buc oua
  • praf de sare


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se pun aripioarele, la foc, in apa. Se spumeaza, la nevoie. 

  • Pasul 2

    Cand fcarnea a fiert, adaugam morcovii taiati rondele, ceapa si pastarnacul tocate marunt. Condimentam cu sare si Vegeta, dupa gust.

  • Pasul 3

    Galuste: batem ouale intr-un bol incapator. Adaugam sare si gris putin cate putin, amestecand continuu. Compozitia nu trebuie sa fie tare, dar nici foarte lichida. Lasam 10 minute sa se mai intareasca grisul. Punem apoi amestecul cu lingurita in ciorba. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba, incercand o galusca, de proba. Trebuie sa fie moale si pufoasa. Daca avem grija sa nu intarim compozitia din prima, nu avem cum sa dam gres. Nu adaugam ulei sau alte ingrediente inafara de apa, gris si sare.

  • Pasul 4

    Ornam cu leustean sau patrunjel tocat.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți