Supa de fazan

13.02.2022

Credeti-ma cand va spun ca este extraordinara aceasta supa. Nu este ceva ce mancam zilnic. Este rafinata, delicata...o minunatie! Bineinteles ca puteti pregati taiteii in casa, ar fi cu mult mai buna supa, dar este buna si cu taitei cumparati. La fel de bine, daca va sperie grasimea fazanului, puteti elimina din ea, degresand-o cu o lingura, dupa ce ati oprit focul. Mie mi s-a parut delicioasa, asa ca am facut o exceptie.

INGREDIENTE:

  • 700 gr carne de fazan
  • 4 l apa
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc gulie
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc radacina de patrunjel
  • 1 buc pastarnac
  • 80 gr taitei
  • praf de sare
  • 3 catei usturoi

MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se pune fazanul la fiert in apa cu sare si boabele de piper. Spumam si lasam sa fiarba pana cand simtim ca este patruns bine.

  • Pasul 2

    Curatam ceapa, morcovii, gulia, pastarnacul si radacina de patrunjel. Le taiem in bucati mari si le punem in cratita cu supa. Lasam sa fiarba pana cand cade carnea de pe os. Usturoiul se piseaza marunt si se adauga la final.

  • Pasul 3

    Se strecoara supa si se pune zeama din nou in cratita. Din ingredientele strecurate, pastram doar carnea, dezosata, iar legumele le aruncam sau le folosim la salata de boeuf, cu exceptia cepei si a guliei.

  • Pasul 4

    Punem supa din nou la fiert cu taiteii. Potrivim de sare.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți