Supa din piept de pui, cu galuste de faina
Supa din piept de pui, cu galuste de faina
O supa pe care sotul meu o adora. De fapt, el adora orice tip de supa, pentru ca nu e tocmai inebunit dupa bors. Galustele acestea se fac rapid si nu necesita cine stie ce indemanare sau ustensile speciale.

INGREDIENTE:
- 300 gr piept de pui
- 2 buc morcovi
- 2 buc ceapa
- 1 buc ardei gras
- 1 lingurita condiment cu gust de gaina
- dupa gust sare
- 1 buc oua
- 1 lingura ulei de masline
- 50 gr faina
- 1 legatura leustean
- 4 linguri apa
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se taie pieptul de pui in cuburi si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza.
- Pasul 2
Morcovii se taie in jumatati, apoi feliute subtiri. Ceapa se curata si se lasa intrega. Ardeiul gras se taie felii mari. Cand a fiert carnea, adaugam legumele si le lasam sa fiarba.
- Pasul 3
Batem oul int-un bol si amestecam cu faina si putina sare. Punem compozitia, putin mai groasa decat cea de clatite, intr-o punga sau spritz. Se toarna in ploaie niste mini-galuste si se lasa la fiert.
- Pasul 4
Potrivim de gust cu sare si Delikat. Adaugam lingura de ulei si leusteanul tocat.
