Supa din piept de pui, cu galuste de faina 

08.02.2022

O supa pe care sotul meu o adora. De fapt, el adora orice tip de supa, pentru ca nu e tocmai inebunit dupa bors. Galustele acestea se fac rapid si nu necesita cine stie ce indemanare sau ustensile speciale. 

INGREDIENTE:

  • 300 gr piept de pui
  • 2 buc morcovi
  • 2 buc ceapa
  • 1 buc ardei gras
  • 1 lingurita condiment cu gust de gaina
  • dupa gust sare
  • 1 buc oua
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 gr faina
  • 1 legatura leustean
  • 4 linguri apa

MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se taie pieptul de pui in cuburi si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza.

  • Pasul 2

    Morcovii se taie in jumatati, apoi feliute subtiri. Ceapa se curata si se lasa intrega. Ardeiul gras se taie felii mari. Cand a fiert carnea, adaugam legumele si le lasam sa fiarba.

  • Pasul 3

    Batem oul int-un bol si amestecam cu faina si putina sare. Punem compozitia, putin mai groasa decat cea de clatite, intr-o punga sau spritz. Se toarna in ploaie niste mini-galuste si se lasa la fiert.

  • Pasul 4

    Potrivim de gust cu sare si Delikat. Adaugam lingura de ulei si leusteanul tocat.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți