Flädlesuppe - Supa germana de clatite
Ai zice ca doar la desert poti consuma clatite, dar ce zici de o supa cu clatite? Inainte sa te sochezi, incearca sa privesti aceste fasii de clatite ca pe niste taitei. Nu-i asa ca nu mai suna la fel de socant?
INGREDIENTE:
- 800 ml supa de vita
- 125 gr faina
- 200 ml lapte
- dupa gust sare
- 2 buc oua
- 1 lingura unt
- dupa gust frunze de chives
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se fierbe supa de vita.
- Pasul 2
Se amesteca faina cu un praf de sare. Se adauga laptele si se bate pana se omogenizeaza. Adaugati treptat ouale si amestecati din nou.
- Pasul 3
Se incalzeste putin unt in tigaie, se toarna un polonic de aluat, se roteste tigaia pentru a acoperi baza si se gatesc clatitele pana se rymenesc pe ambele parti. Repetati cu aluatul ramas. Rulati clatitele si taiati-le in fasii subtiri.
- Pasul 4
Distribuiti fasiile in bolurile pentru servire. Se adauga supa fierbinte si chives tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper. Serviti imediat.