Supa gulas

08.02.2022

Un deliciu! Va recomand cu drag aceasta supa, ceva intre gulas scazut si supa. Si pun pariu ca nu este ceva ce manvati in fiecare zi, dar asa-i ca la ocazii speciale, se preteaza foarte bine?

INGREDIENTE:

SUPA

  • 500 gr carne de vita
  • 3 buc ceapa
  • 5 linguri ulei
  • 300 gr morcovi
  • 400 gr rosii in bulion
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 800 gr cartofi
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingura pasta pentru gulas
  • dupa gust sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 l apa

GALUSTE

  • 1 buc oua
  • 100 gr faina
  • praf de sare
  • 1 lingurita chimen

MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se spala carnea si se asezoneaza cu sare. Se rumeneste putin in ulei.

  • Pasul 2

    Adaugam boia dulce si afumata, ceapa si amestecam. Adaugam morcovul si pasta de ardei si amestecam din nou. Adaugam un praf de sare, 250 ml de apa fierbinte, acoperim si lasam la fiert la foc mic aproximativ 60 de minute.

  • Pasul 3

    Rosiile se paseaza. Cartofii se taie cubulete si se adauga in cratita. Mai turnam inca 250 ml de apa fierbinte. Dupa o jumatate de ora, adaugam si rosiile pasate.

  • Pasul 4

    Intr-o cratita punem 500 ml apa, chimen. Fierbem 10 minute, strecuram si adaugam in cratita cu supa. Adaugam pasta condiment pentru gulas.

  • Pasul 5

    Pentru galuste batem un ou cu sare si adaugam faina in ploaie. Trebuie sa fie un aluat moale. Luam cu degetele cat apucam din aluat si le punem in cratita. Acoperim si mai fierbem 10 minute. Potrivim cu sare si piper.

  • Pasul 6

    Garnisim cu verdeata.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți